top of page

HISTORIA

Ramsele Fältrittklubb är en aktiv ridskola som ligger vackert beläget vid Faxälvens dalgång i Ramsele.

Samhället har ca 2000 invånare och ligger i Västernorrlands län, ca sju mil nordväst om Sollefteå, ca 16 mil från Sundsvall och ca 14 mil från Östersund.
1984 bildades RFRK, då fanns 4 st. hästar och 12 st. ridande/vecka.

På ridskolan står idag 35 hästar uppstallade varav 15 är klubbens egna, 2 st är "inlånade" i verksamheten och 18 st är helt privata.Tillgängligt på Ramsele Fältrittklubb finns det handikappanpassat ridhus med cafeteria, läktare, omklädningsrum med duschar, ute-paddock och fina ridvägar i skog och mark. Sedan hösten 2005 har ridklubben ett helt nytt stall med plats för 29 hästar. Det är fördelat på 9 boxar och resten spiltor. Det har duschspilta, sadelkammare och tvättstuga/torkrum för blöta täcken. Vi har även en stor lösdrift med halmad ligghall. Det gamla stallet används nu som gäststall, och logen har blivit foderlada.

Vi har över 260 medlemmar och ca 130 ridande i veckan, på alla nivåer, från ridlekis för de yngre nybörjarna, till tävlingsryttare. Ridlekis för barnen körs i 30 minuters pass. Ridlektion håller på i 45 minuter plus teori 15 min.
Vi har olika aktiviteter under lov och helger, för barn och ungdomar. Under loven ordnas även olika träningsläger i både hoppning och dressyr för utomstående tränare.
Under somrarna anordnas ridläger på olika nivåer och uthyrning av hästar.

Vi har ett skötarsystem som innebär att som skötare på ridskolans hästar har du tillgång till att sköta och rida hästen gratis under helger och lov. Om du vill får du också lov att vara ute och tävla på din sköthäst. Motprestationen är att ha ett par stallvakter per termin och att ställa upp vid t ex höbärgning.
Ramsele Fältrittklubb är i mångt och mycket en tävlingsklubb och våra duktiga tävlingsryttare blir ofta topplacerade. Vi är också med i laghoppning för både ponny och stor häst i olika divisioner i Allsvenskan.
Klubben brukar varje termin anordna inbjudningstävlingar i banhoppning för ponny och stor häst. Då bjuder vi in "närliggande" klubbar i Mittsvenska Distriktet

bottom of page